PÁLYÁZATOK


Európai Strukturális és Beruházási Alapok
Széchenyi Plusz

2009. június 25., csütörtök - 13:58

Felhívás - Parlagfű

Tisztelt lakosság!

Felhívom a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy minden természetes és jogi személy számára kötelező a gyomnövények, a növényi kártevők és kórokozók elleni védekezés.

A vonatkozó törvény értelmében a földhasználó köteles az adott év június 30. napjáig az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani.

Tájékoztatom az ingatlantulajdonosokat, illetve használókat, hogy azon ingatlanon, amelyen határidőre (június 30.) nem tesznek eleget a parlagfű elleni védekezési kötelezettségüknek, el kell rendelni a parlagfű elleni védekezést, melynek valamennyi költségét meg kell térítenie. Amennyiben ennek nem tesz eleget, úgy az késedelmi kamattal növelve, adók módjára kerül behajtásra. Külterületen a földhivatalok, belterületen pedig a jegyzők és megbízottjaik végzik az ellenőrzéseket.

Kérem, hogy az érintettek az ingatlanaikon és annak közvetlen környezetében a gyomok irtását, kaszálását rendszeresen végezzék el.

Vissza »