2016. szeptember 21., szerda - 14:26

Tájékoztató - Ebzárlat és legeltetési tilalom

Tisztelt lakosság!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a rókák veszettség elleni vakcinázása: 2016. október 1-6 között esedékes. Vakcinázás kezdetétől számított 21 napig: EBZÁRLAT ÉS LEGELTETÉSI TILALOM lép életbe.

Az ebzárlat tartama alatt a tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek; kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni; a település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát és csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.

A legeltetési tilalom ideje alatt tilos bármilyen fajú állat községi legelőre történő kihajtása vagy bármilyen egyéb legelőnek kinevezett helyen történő legeltetése. Amennyiben lakott területen kívül vakcinát találnak, azt ne vegyék kézbe, ne nyúljanak hozzá!

Továbbiakról az alábbi: közleményben tájékozódhatnak.

Vissza »