2019. július 18., csütörtök - 13:40

Meghívó - Előadás

Tisztelt lakosság!

2019. július 23-án (kedd) 1000 órától az Imre Sándor Szeretet Színház bemutatja a Négyszögletű kerek erdő című zenés mesejátékot a Vécsey Károly Művelődési Házban.
Szeretettel hívunk és várunk benneteket szünidei matiné előadásunkra, melyre a belépés díjtalan.

A plakát ide kattintva érhető el.

Teljes szöveg »

2019. július 11., csütörtök - 10:05

Tájékoztató - Összefogás

Tisztelt lakosság!

2019. július 4-én Solton, a Kossuth Lajos utca 66. szám alatti lakóépületbe belehajtott egy kamion. A család köszöni az eddigi pénzbeli és természetbeni adományokat, azonban elsősorban anyagi segítségre szorulnak.
Támogatást GALLAI NORBERT névre, 11773463-00587523 számlaszámra juttathatják el.

A kárfelmérés során derül ki, hogy az épület helyreállítható-e. Így ennek függvényében szükség lehet építőanyagra, kivitelezésben segítségre, felajánlásra.

Teljes szöveg »

2019. július 11., csütörtök - 09:45

Meghívó - Előadás

Tisztelt lakosság!

A Hahota Gyermek Színház 2019. július 16-án kedden, 1000 órától bemutatja a Kacor király című mesejátékot a Vécsey Károly Művelődési Házban. A belépés díjtalan, szeretettel várunk mindenkit.

A plakátot ide kattintva tekinthetik meg.

Teljes szöveg »

2019. július 4., csütörtök - 13:15

Hirdetmény - Álláshirdetés

Tisztelt lakosság!

Az Állampusztai Országos Büntetésvégrehajtási Intézet biztonsági felügyelő munkakör betöltésére jelentkezőket keres. A rövidített alapképzésre helyben kerül sor, időtartamára fizetés, minden juttatás 100%-ban jár. Érdeklődni a (78) 407-860 -as szám 3-as mellékén vagy az apuszta.uk@bv.gov.hu e-mail címen lehet.

Teljes szöveg »

2019. július 3., szerda - 14:30

Tájékoztató - Parlagfű-mentesítési hét

Tisztelt lakosság!

Magyarország Kormánya különösen nagy hangsúlyt fektet a parlagfű fertőzöttség visszaszorítására és a megelőzésre. A parlagfű elleni védekezés hatékonyságának növelése érdekében, közfoglalkoztatás keretében a Belügyminisztérium 2012. év óta koordinálja a parlagfű-mentesítési tevékenységet. Az Agrárminisztérium szakmai javaslata alapján 2019. évben is öt ütemben zajlik a védekezés. A második kaszálási ütem időpontja 2019. július 1-5. Tekintettel a közfoglalkoztatási programok keretében végzett parlagfű-mentesítési tevékenység korábbi éveinek pozitív tapasztalataira, az Agrárminisztérium 2019. július 1-7-ig Parlagfű-mentesítési hetet hirdet.

Felhívjuk továbbá a figyelmét arra is, hogy az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény (a továbbiakban: Éltv.) 17. § (4) bekezdése szerint a földhasználó köteles az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani.

A hivatkozott jogszabály módosításával a parlagfű elleni védekezéssel kapcsolatban korábban meghatározott június 30-i határidő eltörlésre került, ennek eredményeként a földhasználóknak folyamatosan kötelező megakadályozni, hogy területükön a parlagfű növény virágbimbós állapotba kerülhessen. Az AM tájékoztatása szerint a leírtakra tekintettel a parlagfű fejlettségétől függően hatósági ellenőrzésekre is bármikor sor kerülhet. A jogszabályi módosítást a növény életciklusához való igazodás indokolta, hiszen megjelent hazánkban a parlagfűnek egy olyan alfaja is, amely kedvező időjárási körülmények között korábban (akár már június végén) virágozhat.

Teljes szöveg »

2019. július 2., kedd - 11:45

Tájékoztató - ELBIR Bűnmegelőzés

Tisztelt lakosság!

Engedjék meg, hogy a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya nevében fontos és hasznosítható megelőzési tanácsokat oszthassunk meg Önökkel, hogy minél szélesebb körben eljussanak a mellékelt információk.

TIPPEK a nyári betörések megelőzéséhez

Teljes szöveg »

2019. július 2., kedd - 11:30

Tájékoztató - Ebösszeíró lap

Tisztelt lakosság!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a héten ebösszeíró adatlapok mennek ki a lakosság számára, melyeket 2019. szeptember 20-ig lehet benyújtani az Önkormányzathoz.

Aki még szeretne ilyen nyomtatványt, az ide kattintva töltheti le, számítógéppel is kitölthető formátumban.
Az újsolti nyomtatványt ide kattintva érik el.

Teljes szöveg »

2019. június 27., csütörtök - 09:20

Meghívó - Előadás

Tisztelt lakosság!

Sok szeretettel meghívjuk Önőket 2019. július 27-én 2000 órára a Vécsey Kastélykertbe Fodor Zsóka, Várkonyi András, Mádi Piroska, Buch Tibor Operettgálájára, melyre jegyek elővételben Solton, a Művelődési Házban kaphatók!

A plakátot ide kattintva tekinthetik meg.

Teljes szöveg »

2019. június 24., hétfő - 13:10

Tájékoztató - Lakossági védekezés

Tisztelt lakosság!

A mostani szúnyoghelyzet, főként a Duna áradásának a következménye. Ezek a szúnyogok körülbelül 5-6 hétig élnek, ha nem lesz újabb áradás, a következő generáció már nem fog innét kikelni.
Ahhoz, hogy a szúnyogszezon ne húzódjon el a nyár végéig, fontos, hogy a lakosság is megkezdje a házi védekezést. Az esőzések hatására a magánterületeken számos szúnyogtenyészőhely alakul ki, ami a nyár végéig is képes újabb szúnyoggenerációt szaporítani.

A megelőzésről szóló tájékoztatót ide kattintva olvashatják.

Teljes szöveg »

2019. június 20., csütörtök - 11:10

Hirdetmény - Szúnyoggyérítés

Tisztelt lakosság!

A biocid termékek előállításának és forgalomba hozatalának feltételeiről szóló 38/2003. (VII.7) rendeletben foglaltaknak megfelelően a Noxious Kft. bejelenti, hogy az alábbi helyeken, időpontokban és írtószerrel földi és légi szúnyogírtást végez.

Földi írtás helye: Dunaföldvár Sporthorgászok Egyesülete solti horgásztanyája és környéke.
Írtás időpontja: 2019. június 21. (péntek) Hivatalos napnyugta előtt 1 órával, szombati pótnappal.
Kijuttatás módja: ULV permetezés és melegködképzés.
Alkalmazott írtószer: Coratrin.
Hatóanyag: Deltametrin.
A szer minden repülő rovarra ártalmas!

Az értesítést ide kattintva tekinthetik meg.

Teljes szöveg »

 <<   <    1    2    3   4   5    6    7    8    9    10    11   ...   >   >>