2019. július 29., hétfő - 08:00

Pályázat - Kollégiumi férőhely

Tisztelt lakosság!

10 kollégiumi férőhely Bács-Kiskun megyei diákoknak a Pécsi Tudományegyetemen

A pécsi egyetem hallgatója lettél és szállást keresel? Pályázhatsz a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 10 szabad kollégiumi férőhelyének egyikére. Az Egyetemre nyert sikeres felvételid mellett egyetlen feltételnek kell megfelelned, Bács-Kiskun megyében állandó lakcímmel kell rendelkezz. Ha felkeltettük érdeklődésed, jelentkezz Mayer Andreánál a +36 30 953 6208-as telefonszámon, vagy a mayer.andrea@bacskiskun.hu email címen.

Teljes szöveg »

2019. július 24., szerda - 09:10

Közlemény - Vécsey Kastély

Tisztelt lakosság!

Továbbra is megőrzi látványos megjelenését a solti Vécsey kastély

A VP6-7.2.1-7.4.1.1-16 - „Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítés” című pályázat keretében Solt Város Önkormányzat 22 967 910 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a Vécsey kúria korszerűsítésére. Solt Város két legnagyobb közösségi szolgáltató tere a Vécsey Károly Művelődési Ház és a Vécsey Könyvtár, melyek az önkormányzat intézményei. A két intézmény ad helyet különböző programoknak, rendezvényeknek. A programok kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak minden generáció számára. A kúria épület és a kastélykert településképének rehabilitációja során az 1816-ban épült műemlék épület fedése, bádogos szerkezetei, vakolata javításra, felújításra kerültek, kerti, udvari elemeket helyeztünk ki. Az önkormányzat fő célja volt egy olyan közösségi tér fejlesztése, mely a város egyik meghatározó településképi és idegenforgalmi látványossága.

Teljes szöveg »

2019. július 18., csütörtök - 13:50

Meghívó - Szent István Nap

Tisztelt lakosság!

Solt Város Önkormányzata szeretettel meghívja Önt és kedves családját, 2019. augusztus 20-i Szent István Napi programjaira a Vécsey Könyvtár parkjába.

A 18-i hagyományörző táncház programjáról ide, a rendezvény programjairól ide kattintva tájékozódhatnak.

Teljes szöveg »

2019. július 18., csütörtök - 13:40

Meghívó - Előadás

Tisztelt lakosság!

2019. július 23-án (kedd) 1000 órától az Imre Sándor Szeretet Színház bemutatja a Négyszögletű kerek erdő című zenés mesejátékot a Vécsey Károly Művelődési Házban.
Szeretettel hívunk és várunk benneteket szünidei matiné előadásunkra, melyre a belépés díjtalan.

A plakát ide kattintva érhető el.

Teljes szöveg »

2019. július 11., csütörtök - 10:05

Tájékoztató - Összefogás

Tisztelt lakosság!

2019. július 4-én Solton, a Kossuth Lajos utca 66. szám alatti lakóépületbe belehajtott egy kamion. A család köszöni az eddigi pénzbeli és természetbeni adományokat, azonban elsősorban anyagi segítségre szorulnak.
Támogatást GALLAI NORBERT névre, 11773463-00587523 számlaszámra juttathatják el.

A kárfelmérés során derül ki, hogy az épület helyreállítható-e. Így ennek függvényében szükség lehet építőanyagra, kivitelezésben segítségre, felajánlásra.

Teljes szöveg »

2019. július 11., csütörtök - 09:45

Meghívó - Előadás

Tisztelt lakosság!

A Hahota Gyermek Színház 2019. július 16-án kedden, 1000 órától bemutatja a Kacor király című mesejátékot a Vécsey Károly Művelődési Házban. A belépés díjtalan, szeretettel várunk mindenkit.

A plakátot ide kattintva tekinthetik meg.

Teljes szöveg »

2019. július 4., csütörtök - 13:15

Hirdetmény - Álláshirdetés

Tisztelt lakosság!

Az Állampusztai Országos Büntetésvégrehajtási Intézet biztonsági felügyelő munkakör betöltésére jelentkezőket keres. A rövidített alapképzésre helyben kerül sor, időtartamára fizetés, minden juttatás 100%-ban jár. Érdeklődni a (78) 407-860 -as szám 3-as mellékén vagy az apuszta.uk@bv.gov.hu e-mail címen lehet.

Teljes szöveg »

2019. július 3., szerda - 14:30

Tájékoztató - Parlagfű-mentesítési hét

Tisztelt lakosság!

Magyarország Kormánya különösen nagy hangsúlyt fektet a parlagfű fertőzöttség visszaszorítására és a megelőzésre. A parlagfű elleni védekezés hatékonyságának növelése érdekében, közfoglalkoztatás keretében a Belügyminisztérium 2012. év óta koordinálja a parlagfű-mentesítési tevékenységet. Az Agrárminisztérium szakmai javaslata alapján 2019. évben is öt ütemben zajlik a védekezés. A második kaszálási ütem időpontja 2019. július 1-5. Tekintettel a közfoglalkoztatási programok keretében végzett parlagfű-mentesítési tevékenység korábbi éveinek pozitív tapasztalataira, az Agrárminisztérium 2019. július 1-7-ig Parlagfű-mentesítési hetet hirdet.

Felhívjuk továbbá a figyelmét arra is, hogy az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény (a továbbiakban: Éltv.) 17. § (4) bekezdése szerint a földhasználó köteles az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani.

A hivatkozott jogszabály módosításával a parlagfű elleni védekezéssel kapcsolatban korábban meghatározott június 30-i határidő eltörlésre került, ennek eredményeként a földhasználóknak folyamatosan kötelező megakadályozni, hogy területükön a parlagfű növény virágbimbós állapotba kerülhessen. Az AM tájékoztatása szerint a leírtakra tekintettel a parlagfű fejlettségétől függően hatósági ellenőrzésekre is bármikor sor kerülhet. A jogszabályi módosítást a növény életciklusához való igazodás indokolta, hiszen megjelent hazánkban a parlagfűnek egy olyan alfaja is, amely kedvező időjárási körülmények között korábban (akár már június végén) virágozhat.

Teljes szöveg »

2019. július 2., kedd - 11:45

Tájékoztató - ELBIR Bűnmegelőzés

Tisztelt lakosság!

Engedjék meg, hogy a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya nevében fontos és hasznosítható megelőzési tanácsokat oszthassunk meg Önökkel, hogy minél szélesebb körben eljussanak a mellékelt információk.

TIPPEK a nyári betörések megelőzéséhez

Teljes szöveg »

2019. július 2., kedd - 11:30

Tájékoztató - Ebösszeíró lap

Tisztelt lakosság!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a héten ebösszeíró adatlapok mennek ki a lakosság számára, melyeket 2019. szeptember 20-ig lehet benyújtani az Önkormányzathoz.

Aki még szeretne ilyen nyomtatványt, az ide kattintva töltheti le, számítógéppel is kitölthető formátumban.
Az újsolti nyomtatványt ide kattintva érik el.

Teljes szöveg »

 <<   <    1    2    3    4    5   6   7    8    9    10    11   ...   >   >>