2018. november 1., csütörtök - 08:30

Tájékoztató - Fúrt és ásott kutak bejelentése

Tisztelt lakosság!

A lakóingatlanoknál lévő, vízjogi engedély nélkül létesült fúrt és ásott kutak bejelentésére vonatkozóan az alábbiak szerint tájékoztatjuk az érintett ingatlanok tulajdonosait.
A jelenleg hatályos vízügyi törvény értelmében a 2018. január 1. napját megelőzően engedély nélkül létesített kutakat a települési önkormányzat jegyzőjénél be kell jelenteni 2018. december 31-ig. A bejelentéshez vízügyi tervező által készített fennmaradási engedélyezési tervdokumentáció szükséges. Font Sándor országgyűlési képviselő úr, a Parlament Mezőgazdasági Bizottságának Elnöke megkeresésünkre azt a felvilágosítást adta, hogy kezdeményezte a törvényi rendelkezés érintett kúttulajdonosok szempontjából kedvező módosítását.
A fentiek figyelembevételével kérem a kutak tulajdonosait, hogy egyelőre – feltételezve a törvényi rendelkezés kedvező módosítását – várjanak a bejelentés megtételével. Amennyiben jogszabály változása megtörténik és az hatályba lép, ismételt tájékoztatást adunk az ügyben.

A polgármester közleményét letölthető formában ide kattintva találják.

Teljes szöveg »

2018. november 1., csütörtök - 08:00

Meghívó - Testületi ülés

Tisztelt lakosság!

Solt Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. november 8-án (csütörtök) 1300 órától ülést tart a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében, melyre tisztelettel meghívom.

A részletekről és a napirendi pontokról ide kattintva tájékozódhatnak.

Teljes szöveg »

2018. október 18., csütörtök - 09:50

Meghívó - Rendezvény

Tisztelt lakosság!

Megméretnek megyénk kiváló pálinkái! A Keceli Pálinka Hetek ad otthont a megyei pálinkák viadalának is. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat, negyedik alkalommal rendezi meg a megyei kiválóságok versenyét, amely az egy hetes, keceli verseny része. November 10-én 1500 órától a díjátadó ünnepség keretében kapják meg a Bács-Kiskun megyei verseny legeredményesebbjei az elismeréseket.

Szakmai zsűri érzékszervi bírálattal és objektív értékelési rendszerrel megválasztja „Bács-Kiskun megye legjobb szőlőpálinkáját” és a „Bács-Kiskun megye Legeredményesebb Pálinkafőzdéjét”.

A verseny célja a pálinka kulturált fogyasztásának népszerűsítése, a pálinka, mint Hungaricum népszerűsítése határon innen és határon túl. A verseny célja résztvevő pálinkák megmérettetésével, a minőség javítása, a kereskedelmi forgalomban kapható termékek népszerűsítése, valamint a pálinkával kapcsolatos fogyasztói szemlélet pozitív befolyásolása és a kereskedelmi főzdék munkájának elismerése megyénkben. A díjak elnyerői egy éven keresztül viselhetik a kitüntető címet és használhatják termékük népszerűsítésére az elismerést, amelyben a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat, marketingtevékenységével is részt vállal.

A versenyfelhívást ide kattintva tekinthetik meg.

A pálinkaszályzat ide kattintva található.

A részletes programfüzetet ide kattintva olvashatják.

Teljes szöveg »

2018. október 12., péntek - 13:20

Meghívó - Megemlékezés

Tisztelt lakosság!

Solt Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt 2018. október 23-án (kedd) 1300 órára a Vécsey Könyvtár parkjába az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 62. évfordulójára és a Magyar Köztársaság 1989. évi kikiáltásának tiszteletére rendezett ünnepi megemlékezésre és koszorúzásra.
A meghívót ide kattintva olvashatják.

Teljes szöveg »

2018. október 11., csütörtök - 11:10

Tájékoztató - Állás

Tisztelt lakosság!

az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet stabil, kiszámítható, hosszú távra tervezhető munkahelyekre munkatársakat toboroz.

A toborzó plakátokat az alábbi linkeken tekinthetik meg:

Teljes szöveg »

2018. október 11., csütörtök - 10:30

Tájékoztató - Hátralék kezelés

Tisztelt lakosság!

A Nemzeti hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. a díjhátralékok és a lakosság terheinek csökkentése érdekében közleményt adott ki a hátralék-kezeléssel kapcsolatban.

A tájékoztatót ide kattintva tekinthetik meg.

Teljes szöveg »

2018. október 4., csütörtök - 11:50

Tájékoztató - Pályázat

Tisztelt lakostársunk!

A „Bács-Kiskunban itthon vagy!” ösztöndíjprogram második szakaszának beadási határideje: 2018. október. 15-re hosszabbodik.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat ösztöndíjprogramja számtalan könnyítést tartalmaz a pályázók számára és évente akár félmilliós tanulmányi ösztöndíjat tesz lehetővé, hiszen mi kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a térségünkben élőket anyagi támogatással is segítsük, hogy új szakmát tanulhassanak, sikeresen elhelyezkedjenek a változó munkaerőpiacon és mindezt térségünkben érhessék el.
Megyénk összesen 27 településén van lehetőség a megyei ösztöndíjprogram támogatását igényelni, amely települések egyikén állandó lakóhellyel kell, hogy rendelkezzen a pályázó.

Bővebb információk ezen a külső hivatkozáson találhatóak.

Teljes szöveg »

2018. október 3., szerda - 10:40

Tájékoztató - BURSA HUNGARICA

Tisztelt lakostársunk!

Solt Város Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, az 51/2007. (III.26.) Kormányrendelet alapján ezennel kiírja a 2019. évre az „A” típusú Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók számára a 2018/2019. tanév második és a 2019/2020. tanév első félévére vonatkozóan, valamint a „B” típusú Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára.

A pályázat rögzítésének és az önkormányzathoz történő benyújtásának határideje: 2018. november 6.

Részletes tudnivalók elérhetők a http://www.emet.gov.hu/hatter_1/bursa_hungarica/ oldalán. A részletes pályázati kiírások megtalálhatók a Polgármesteri Hivatal hirdetőfalán, valamint itt:

- 2019 - „A” típus
- 2019 - „B” típus

Teljes szöveg »

2018. szeptember 25., kedd - 13:25

Meghívó - Rendezvény

Tisztelt lakosság!

Az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat keretén belül 2018. október 7-én 1600 órától kerül megrendezésre a Baba-Mama Klub és a Városi Könyvtár szervezésében az Ovimóka, zenés mondókás foglalkozás.

A program ingyenes, töltsék velünk ezt a vasárnap délutánt!

A plakátot ide kattintva olvashatják.

Teljes szöveg »

2018. szeptember 25., kedd - 13:20

Meghívó - Rendezvény

Tisztelt lakosság!

Idén az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat 2018. október 1-7-e között kerül megrendezésre a Vécsey Károly Könyvtárban (6320 Solt, Posta u. 20.).

A könyvtár programjait ide kattintva tekinthetik meg.

Teljes szöveg »

 <<   <   ...   6    7    8    9    10   11   12    13    14    15    16   ...   >   >>